Menü Kezdőlap

Rémálomház

Rosszul aludtam az éjjel. Talán a front, talán a vacsora, vagy tán a házmesterné merénylete, hogy este hypózta fel a lépcsőházat. Igazából mindegy. Lényeg, hogy rémálmom volt. Vettünk egy öreg Zaporozsecet és elindultunk Tiranába. (Na már megen az álom és az utazás, hát normális vagyok én?) Indulás előtt betértünk a Teszkóba, vásárolni némi útravalót. És tele volt ismert alakokkal. Mintha a Média hajóra tévedtünk volna be. Fel sem tudom sorolni, ki mindenki mellett száguldottunk el a bevásárlókocsival. Bizonyosan ott volt Tamás, valami zuckerFrei feliratot nézett, de nagyon. A tisztítószerek előtt Kaposy Miklós magyaráz valakinek, talán Sas József az. Minden esetre valami adót, vagy umbuldát emleget. Hátrébb Zalatnay Cini. Mellette a leánya, mögötte egy kis kan áll. És ott van a Juszt is! Igen a Laci. Kosarában egy tasak macskaalom. A fűszereknél Bolgár György , kezében egy tasak Vegeta szerű valami. Keresi a szemüvegét és a szavakat:”éterízesítő”. Odakiált az eladónak: ”beszéljük ezt meg!”

Szembe megjelent egy kéményseprő. Nyúlok a kabátgombomért, de csak a hűlt helyét találom. Elvégre nyár van. A tanszerek és tollak között egy pap ír. Átnézek a válla fölött: „zsebkendő”.

Forgolódom, de a rémálom folytatódik. A hófehér Zaporozsec már Tirana felé robog. Megállunk egy benzinkútnál. szomjas az autó és én is. Skenderbeu (ejtsd: Szkander bég), ami a szomjam oltja. Még jó, hogy több palackkal vettünk. Tirana előtt már nem vagyok szomjas. Megállunk egy mező szélén, hogy könnyítsek magamon. Hát nem arra jön egy kedves szürke csacsi. „Helló csacsi! Most melyikünk az albán szamár?”

Beértünk Tiranába és elénk tárult egy hatalmas beton-üveg piramis. Jobbomon Szkander béggel, a portáshoz tántorgok. (de részeg nem vagyok)

„Szia cimbi! De klassz házad van, add el nekem! Most!” Valószínüleg albánul mondott valamit, mert egy kurva szót sem értettem. Úgy tűnik álmomban sem tudok albánul.

Ebben a pillanatban fölnézek és meglátom hol is vagyunk: Enver Hodzsa Mauzóleum és Múzeum.

Vekker…

rémálom vége….

Kategóriák:Novella

Steve bacsi

Versek, slamek, rövid prózák, fotók.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: