Menü Kezdőlap

Ahol a Fő utcán megy keresztül a határ

Uszka. Falu a magyar-ukrán határon. De szó szerint. 2010. május 23-án, Pünkösd vasárnap jártunk arra. Voltunk vagy harmincan. Kerékpárosok.
Emlékszem megálltunk Bandi bácsi vegyesboltjánál. A falon még látszott – bár erősen megkopottan – a felirat „ÁPISZ Papír- Írószer”.  Bár már régóta nem az. Olyan igazi falusi vegyesbolt, egyik részén élelmiszer a kenyértől a sós heringig mindenféle, egy másik sarokban, kutyakaja, macskaalom, csirketáp, és szerencsére hűtött sör is akadt. Ahogy töltöttük magunkba az életmentő nedűt odatévedt a tekintetem az újságokra. Valami celebmagazin címlapja kínálta magát Kiszel Tünde bazsarózsás képével. Alatta a felirat: „Tünde méhspirállal védekezik”. Na ekkor nyeltem félre a söröm. És ekkor kiáltott föl Béla a bolt azon részén, ahol a játékok várták az áldozati szülőket.
– Senki ne mozduljon! Fegyverem van, és nem félek használni! – és laza mozdulattal a halántékához tartotta a kínai játékipar remekművét, egy Colt replikát. Egy mozdulattal megpörgette a tárat, és lőtt. A patron nagyot durrant. Mi fetrengtünk a röhögéstől, Béla visított, hogy megsüketült, Bandi bácsi csöndesen csak annyit mondott:
– haccá lesz!
Eközben előkerült Ottó barátunk is a ház mögül, és valami fűcsomóval próbálta lepucolni vadonat új Nike Air lábelijét. És persze szentségelt rendesen:
– Na bassza meg sikerült beletrappolnom egy kibaszott tehénlepénybe, a picsába!
– Próbáld kiskanállal leszedni – próbált segíteni Anna és már nyújtotta is a polcról imént leemelt segédeszközt.
Ahogy lenyugodtak a kedélyek és mindenki megitta, megette, amit akart, indultunk tova. Egy kiserdőn keresztül kerekeztünk, a fák közt őzlábgomba, vagy gyilkos galóca. De senki sem állt meg megnézni közelebbről.

Kategóriák:Novella

Steve bacsi

Versek, slamek, rövid prózák, fotók.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: